תבלין הל
|
|
שם לועזי : Cardamom
הל הינו תבלין המופק מתרמילי צמח בעל שם דומה, ממשפחת הג'ינג'יר (זנגוויל). קיימים בשוק מספר זני הל, כמו הל ירוק, הל שחור, הל אפריקאי ועוד. שני הזנים המובילים הם ההל הירוק Elettaria שמכונה גם ההל האמיתי ומופץ בצורת תרמילים או אבקה מהודו ואינדונזיה; וההל השחור Amomum שתרמיליו כהים וגדולים יותר, ומופץ דרך אסיה ואוסטרליה. תרמילי ההל מכילים עד 20 זרעים בכל תרמיל, הם נקטפים ומיובשים בשמש, מקולפים ומיובשים שנית כזרעים לפני טחינתם לאבקה. לאחר שקולפו מהתרמיל, הזרעים יאבדו חלק מטעמם, לכן שפים רבים מיבשים את הזרעים בעצמם. את תבלין ההל ניתן למצוא בשווקים בצורת תרמילים, כזרעים או כאבקה. בשל טעמו המיוחד, משמש ההל הן בתיבול מאכלים מתוקים דברי מאפה ומשקאות, והן לתיבול מאכלי בשר ודגים. ההל הוא חלק מתערובות תבלינים פופולריות כמו חוויאג' בתימן, ראס אל חנות במרוקו,וגראם מסאלה בהודו.
שמות נוספים : קרדימון
Elaichi
Amomum
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|